Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PROK Keuringen

U kunt bij ons terecht voor het laten prokken van uw merrie of hengst vanaf 1 april van het jaar dat het paard 2 jaar is geworden. Dit geldt voor alle grote stamboeken in Nederland en na overleg ook voor de meeste buitenlandse stamboeken.

Bij deze keuring worden standaard 22 röntgenfoto's gemaakt die vervolgens naar een beoordelingscommissie van het betreffende stamboek worden gestuurd, die hierover het uiteindelijke oordeel zal vellen. Uiteraard geldt ook nu weer dat door ons geavanceerde röntgensysteem wij iedere foto afzonderlijk direct na de opname kunnen beoordelen opdat bij duidelijke tekortkomingen wij de keuring in overleg met u kunnen staken. Dit betekend dat u vervolgens niet de volledige keuring hoeft te betalen.

Voor hengsten en merries van niet door het stamboek erkende hengsten, is het meestal ook noodzakelijk om een cornage onderzoek te laten doen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht waarbij er digitale opnames van de scopie worden gemaakt die vervolgens ook weer door een beoordelingscommissie bekeken moeten worden.

U kunt telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak voor het prokken van uw hengst of merrie.

 

aan-zee