Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Operaties

Paardenkliniek "De Veluwe" beschikt over uitgebreide operatiefaciliteiten om chirurgische ingrepen bij uw paard te kunnen uitvoeren.
Naast een voelbox en een stand met in hoogte verstelbare zijwanden waar alle operatieve ingrepen bij het staande paard uitgevoerd kunnen worden, beschikken wij over een operatiekamer met twee veilige recoveryruimtes en een voorbereidingsruimte.

In de moderne operatiekamer kunnen alle operatieve ingrepen waarbij volledige narcose vereist is worden uitgevoerd. Indien gewenst kan de eigenaar de operatie volgen door de ramen welke boven in de operatiekamer zijn aangebracht.
De operatie patiënt wordt in de recoveryruimte onder narcose gebracht en vervolgens op de in hoogte verstelbare operatietafel gelegd. Hier wordt het paard gekoppeld aan een infuussysteem voor kortdurende ingrepen of aan een anesthesieapparaat voor het onderhouden van de narcose gedurende een langere operatie.

 

Gedurende de ingreep wordt de toestand van de patiënt continu onder controle gehouden met behulp van bewakingsapparatuur. Na de operatie wordt de patiënt weer teruggebracht in de speciale recoveryruimte waar hij vervolgens veilig uit zijn narcose kan bijkomen.
 

Op deze wijze zijn vrijwel alle operatieve ingrepen mogelijk, bijv. klophengst operatie, cornage operatie en/of castraties.
Ook gewrichtsoperaties (via arthroscopie), en -bij veulens-navelbreukoperaties en standcorrecties kunnen worden uitgevoerd. Bekijk hieronder een arthroscopie op de video.

 

 

 

Bij iedere operatieve behandeling waarbij algehele narcose noodzakelijk is, adviseren wij u een operatierisico verzekering af te sluiten voor het operatierisico. Deze verzekering kan via Paardenkliniek "De Veluwe" afgesloten worden bij een gerenommeerde paardenverzekeringsmaatschappij.

aan-zee