Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwsarchief

Lasertherapie

Paardenkliniek "de Veluwe" biedt nu ook lasertherapie aan voor de behandeling van o.a. pees- en ligamentsblessures.
Deze behandelingen vinden plaats met de TLX FP4 High Power Therapy Laser, dit is niet zomaar een laser:
 
Dit apparaat en de verschillende behandel protocollen zijn ontwikkeld op basis van zeer uitgebreid onderzoek (30 jaar) bij zowel topsporters als (sport)paarden. Inmiddels zijn er duizenden paarden met deze laser behandeld waarvan alle resultaten worden verzameld en geëvalueerd. Door de tijd heen zijn zo de meest effectieve behandel protocollen vastgelegd. Deze behandel protocollen zijn van groot belang omdat het werken hiermee garandeert dat het juiste effect kan worden behaald, of dit nu overwegend onstekingsremming is of biostimulatie.

Gebitsmaand

In januari hebben we weer de ‘Maand van het gebit’ bij Paardenkliniek de Veluwe!

Het gebit van uw paard kan dan beoordeeld worden en indien nodig direct worden behandeld. Beoordeling van het gebit is gratis, de behandeling gebeurt deze maand met 20% korting op de normaalprijs (excl sedatie).

Op afspraak worden gebitsinspecties op werkdagen ingepland, tussen 8.00 en 9.00 uur bij ons in de kliniek. 

Voor inplannen van een afspraak of andere vragen, kunt u ons bereiken tijdens het telefonisch spreekuur tussen 8:00 en 9:00.

We zien u en uw paard graag bij ons op de kliniek tijdens de gebitsmaand.

Merriespreekuur

We zijn alweer volop bezig met het dekseizoen 2021.
De eerste veulentjes dartelen alweer rond, de eerste merries zijn alweer drachtig.
Vanaf 1 april gaat ons merriespreekuur weer in. Net zoals voorgaande jaren bent u welkom op werkdagen tussen 08.30-9.00 uur en 's avonds tussen 18.00-18.30 uur.
U hoeft voor het inloopspreekuur geen afspraak te maken.

Januari 2021 - Gebitsmaand

Ivm de maatregelen omtrent covid 19 willen wij u vragen jullie bezoek voor de gebitsmaand in januari telefonisch aan te kondigen zodat we iedereen netjes achter elkaar kunnen plannen en voorkomen dat er een rij ontstaat.

U kunt op werkdagen tussen 8.00-9.00 uur bij onze kliniek terecht. Uiteraard zal net als andere jaren de gebitsinspectie gratis zijn, en indien een gebitsbehandeling nodig is krijgt u 20% korting op de normaalprijs (excl sedatie).

Voor het maken van een afspraak of vragen hierover kunt u ons bellen op werkdagen tussen 8.00 -9.00 uur.

Januari 2020 - Gebitsmaand

Gebitsmaand voor uw paard / pony !!

Het is in Januari 2020 bij Paardenkliniek “de Veluwe”  de maand van het gebit.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8:00 en 9:30 is er een inloop spreekuur, waar we gratis het gebit van jouw paard beoordelen.

Mocht het nodig zijn, dan is er direct de mogelijkheid het gebit te laten behandelen.


 

Rhinopneumonie

Gezien het toenemende aantal uitbraken van Rhinopneumonie wordt het steeds belangrijker om de infectiedruk (de hoeveelheid virus dat verspreid wordt) zoveel mogelijk te beperken. De enige effectieve methode hiervoor is door meer tegen Rhinopneumonie te gaan vaccineren. Om deze vaccinatie te promoten hebben wij besloten om de kosten van de 2e van de basis vaccinatie voor Rhinopneumonie met 10 euro te verlagen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de mail of telefonisch tijdens kantooruren. 
Voor meer info over Rhinopneumonie: https://www.zoetis.nl/rhinopneumoniebijpaarden/

 

 

*UPDATE* West Nijl Virus (WNV)

Begin september '18 is in zuid Duitsland voor het eerst het West Nijl Virus bij een vogel gediagnostiseerd. Aangezien vogels het virus over kunnen dragen aan muggen (zonder zelf ziek te worden) die vervolgens mensen en paarden kunnen infecteren, was het een kwestie van tijd tot de eerste ziekte gevallen bij paarden in Duitsland zichtbaar zouden worden.

Eind september bereikte ons het bericht van het eerst paard met klinische verschijnselen van West Nijl in de deelstaat Brandenburg waarbij inmiddels het virus ook is aangetoond. Hiermee is dus het virus weer een duidelijke stap dichter bij Nederland gekomen.

'Gebroken' verdient een kans

Artikel uit paarden magazine "de Hoefslag" — Veterinair — Verhalen uit de kliniek

Apetrots zijn Bianca Lodeweegs en haar man Jim op hun veulen.
Op een avond breken merrie en veulen uit. De volgende dag staat het veulen stokkreupel. De angstaanjagende diagnose: 'gebroken straalbeen'. Een zeer intensief traject volgt.

Abonneren op Voorpagina-feed
aan-zee