Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lasertherapie

Paardenkliniek "de Veluwe" biedt nu ook lasertherapie aan voor de behandeling van o.a. pees- en ligamentsblessures.
Deze behandelingen vinden plaats met de TLX FP4 High Power Therapy Laser, dit is niet zomaar een laser:
 
Dit apparaat en de verschillende behandel protocollen zijn ontwikkeld op basis van zeer uitgebreid onderzoek (30 jaar) bij zowel topsporters als (sport)paarden. Inmiddels zijn er duizenden paarden met deze laser behandeld waarvan alle resultaten worden verzameld en geëvalueerd. Door de tijd heen zijn zo de meest effectieve behandel protocollen vastgelegd. Deze behandel protocollen zijn van groot belang omdat het werken hiermee garandeert dat het juiste effect kan worden behaald, of dit nu overwegend onstekingsremming is of biostimulatie.

De huid temperatuur wordt tijdens de behandeling constant gemeten en het vermogen wordt automatisch terug geschakeld indien de huid te warm wordt, zo wordt eventuele schade aan de huid door verbranding voorkomen, dit is uniek voor deze soort laser.
Dit laser apparaat gebruikt 4 laser stralen tegelijk die allemaal op verschillen de golflengtes stralen afhankelijk van het behandelprotocol waarmee wordt gewerkt. TLX FP4 High Power Therapy Laser

Door een combinatie van deze vier laserstralen te gebruiken kan er een maximaal biostimulerend effect behaald worden, waardoor ook meer chronische letsels worden aangezet tot herstel.

Daarnaast zorgt dit ervoor dat er een hogere totale energie geleverd kan worden diep in de weefsels zonder dat er aan de oppervlakte (de huid) te veel energie wordt geabsorbeerd (dit om te voorkomen dat de huid op de behandelplek oververhit).

De laser past het vermogen aan aan de kleur van de huid, ongepigmenteerde huid laat makkelijker straling door/neemt minder straling op dan gepigmenteerde huid. Bij paarden met een donkere huid zal de laser dus automatisch meer vermogen leveren om zo te garanderen dat ook hier op de juiste diepte met de juiste intensiteit wordt ingewerkt.

Dit apparaat mag alleen gebruikt worden door paraveterinairen en dierenartsen die eerst een training hebben gevolgd op het gebied van de werking van laser therapie in het algemeen en in het bijzonder met de FP4-laser. Behandelkwaliteit wordt zo gegarandeerd.
Er is permanente ondersteuning beschikbaar vanuit de ontwikkelaars van het apparaat; nieuwe inzichten over behandelprotocollen voor specifieke letsels worden door zowel ons als de ontwikkelaars direct aan elkaar teruggekoppeld.

Deze laser kan als enige wel gebruikt worden in de acute fase van het ontstaan van een pees- of ligamentsletsel aangezien deze laser voorkomt dat er te veel warmte wordt gecreëerd, alle andere lasers zijn hiervoor gecontra-indiceerd.

Indicatie voor het gebruik van de FP4-Laser:
 
  • Acute en chronische pees- en ligamentsletsels:

Dit is de belangrijkste indicatie aangezien de TLX therapy FP4-Laser specifiek ontworpen is om juist bij deze aandoeningen, ook wanneer deze structuren dieper gelegen zijn, een optimale activatie van heling en ontstekingsremming te bewerkstelligen.

  • Stimulatie van wondheling:

Chronische wonden, zoals slecht helende mok plekken met bijvoorbeeld kloven in de kootholte, kunnen met de laser aangezet worden tot (hernieuwd) herstel. Daarnaast kunnen ook acute (diepe) wonden door middel van lasertherapie sneller en met aanzienlijk minder litteken vorming helen.

  • Triggerpointtherapie:

Wanneer er, bijvoorbeeld tijdens een chiropractie behandeling, een spierknoop (een triggerpoint) wordt vast gesteld kan deze dmv triggerpointtherapie los gemaakt worden. Deze harde pijnlijke plekken ontstaan door een lokale verkramping in de spier, die bijvoorbeeld kan ontstaan na trauma of als compensatie mechanisme bij een blessure (ergens anders) in het lijf. Bij triggerpoint therapie wordt er door de FP4Laser lokaal een magnetisch veld gecreëerd wat er voor zorgt dat de verkramping binnen de spier wordt opgeheven. De spier kan zo weer ontspannen en de pijnlijkheid verdwijnt.

aan-zee