Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Keuringen

Voor veterinaire aan- en verkoopkeuringen van uw paard of pony voor binnen- en buitenland kunt u bij Paardenkliniek "De Veluwe" uitstekend terecht.
Johan van der Scheer is Erkend Keuringsdierenarts voor Paarden (EKPD).
Voor de klinische keuringen beschikken wij over een verharde, overdekte monsterbaan die nooit glad is. Daarnaast zijn een niet-gladde longeercirkel met harde bodem en een longeercirkel met zandbodem aanwezig. Beide zijn veilig omheind zodat het paard een optimale aanleuning heeft en wij een goed beeld kunnen krijgen over de manier van bewegen van het paard.

 

Volgens de Groep Geneeskunde van het Paard van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde voeren wij de klinische en de röntgenologische keuring uit. De röntgenfoto's worden één voor één beoordeeld. Indien tijdens de beoordeling een risico wordt geconstateerd kan de keuring tussentijd onderbroken worden. Aan het eind van de keuring  kunnen wij u van een eerlijk en reëel advies voorzien.

Rapportage van de bevindingen vindt plaats op het standaard KNMvD keuringsformulier en, indien gewenst, gebruiken wij ook Engelstalige rapporten.
Verder beschikken wij over faciliteiten voor aanvullend onderzoek tijdens de keuring.Röntgenfoto bekijkenUitsnijden

aan-zee