Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interne geneeskunde

Onder de interne geneeskunde vallen al de ziektes die betrekking hebben op de inwendige organen van het paard inclusief de huid. Internistische klachten kunnen variëren van vage klachten zoals conditieverlies tot huidproblemen en hoesten.
Door middel van gedegen onderzoek kunnen de dierenartsen van de kliniek helpen de luchtwegproblemen van uw paard of pony op te lossen. Naast een uitgebreid lichamelijk onderzoek, kunnen ze door middel van endoscopie, of het nemen van monsters via longspoelingen, de oorzaak van de hoestproblemen achterhalen. Hierdoor is het mogelijk een therapie op maat aan te bieden.
Paardenkliniek “De Veluwe” heeft de beschikking over een video-endoscoop waarmee paarden in de keel en de luchtpijp gekeken kunnen worden. Behalve bij paarden die hoesten wordt dit onderzoek ook uitgevoerd bij paarden met langdurige neusuitvloeiing en bij paarden die een bijgeluid maken tijdens arbeid zoals dit bijv. het geval is bij cornage. Indien dit wenselijk is, is het ook mogelijk röntgenopnamen te maken van het gebied.
Bij Paardenkliniek “De Veluwe” kunt u verder ook terecht voor de behandeling van huidproblemen, allergieën en huidtumoren. Aanvullend onderzoek zoals o.a. het nemen van huidbiopten en het microscopisch onderzoek van huidafkrabsels kan worden verricht om tot een diagnose te komen.
Paarden en pony's met conditieklachten, vermageringsproblemen of afwijkende mest kunnen ook worden onderzocht. Bloed- en mestonderzoek maken o.a. deel uit van het onderzoek.

Maagproblemen komen regelmatig voor bij paarden, geven vage klachten en kunnen soms moeilijk te diagnostiseren zijn. Paardenkliniek De Veluwe beschikt over een video-endoscoop waarmee we in de maag van het paard kunnen kijken.
Door middel van geavanceerde echoapparatuur kan de borst en buikholte van het paard onderzocht worden om zo tot een diagnose te komen.

De kliniek heeft een stal waarin we een veulen apart van de merrie kunnen huisvesten terwijl er wel contact tussen beiden blijft. Bij ernstig zieke veulens is het mogelijk, optimale behandeling te bieden.