Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chiropractie

Chiropractie is een manuele therapie welke ingezet kan worden als aanvulling bij de behandeling van verschillende gezondheids- en prestatieproblemen. Het kan zowel preventief als bij een probleem ingezet worden. De beweeglijkheid van het lichaam wordt wervel voor wervel, gewricht voor gewricht, gecontroleerd en eventuele verminderde beweeglijkheid, zogenoemde blokkades, worden doormiddel van manuele ‘adjustments’ behandeld.

Problemen die op kunnen vallen zijn bijvoorbeeld pijnlijkheid in de rug, scheefheid, taktverlies, problemen in de aanleuning en vermindere looplust.

Een chiropractische behandeling op ‘Paardenkliniek de Veluwe’ wordt uitgevoerd door een dierenarts, dit betekend dat er niet alleen chiropractisch naar het paard gekeken wordt, maar ook eventuele onderliggende gezondheidsproblemen tijdens het consult opgespoord kunnen worden en zo sneller naar een verbetering van de algehele gezondheid van uw paard toe gewerkt kan worden. Ook in de opbouw na een blessure kan chiropractie aanvullend ingezet worden.

Andrea van Rijssen is opgeleid bij de International Academy for Veterinairy Chiropractic (IAVC) en heeft tevens het IVCA examen afgelegd en behaald.