Sorry, u moet Javascript inschakelen om deze website te bezoeken.
Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Speciaalvoeders Bonpard®

Bonpard® speciaalvoeders voor paarden, alleen verkrijgbaar bij uw dierenarts!

Er is nu een oplossing op de markt voor paarden die lijden aan bepaalde verteringsproblemen of stofwisselingsstoornissen: Bonpard® speciaalvoeders voor paarden.
Deze speciaalvoeders ondersteunen de gangbare behandeling zodat dat het paard sneller herstelt of minder klachten krijgt.
Voeding kan een belangrijke rol spelen om te helpen de gezondheid te verbeteren. In geval van ziekte kunnen voedingsstoffen de genezing versnellen. Daarmee is niet gezegd dat voeding een geneesmiddel is. Maar een aangepast rantsoen draagt bij aan de verbetering van bepaalde verteringsstoornissen of stofwisselings-problemen. Aandoeningen als herhaalde koliek, herhaalde diarree, spierbevangenheid, vermageren, en hoefbevangenheid komen in aanmerking voor een aangepaste voeding. Compleet speciaalvoer, ruwvoer op maat Tot nu toe was een aangepast rantsoen alleen mogelijk door het inschakelen van een nutritionist. De eigenaar kon dan zelf dagelijks het voer “bereiden”, door de aanschaf van diverse producten en door deze in de juiste verhouding te mengen. Dit is een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Begrijpelijk dat niet alle paardeneigenaren en dierenartsen hier gebruik van maakten. Voor een goed effect van de Bonpard speciaalvoeders is het belangrijk ook het ruwvoer mee te nemen in de aanpassing van het totale rantsoen. Vandaar dat deze voeders gepaard gaan met een zeer uitgebreid advies voor keuze, dosering en gebruik van ruwvoer. Onder begeleiding van een dierenarts.

Neem contact op met een van onze dierenartsen, als u denkt dat uw paard in aanmerking komt voor één van deze voeders. Hij of zij zal dan uw paard onderzoeken en beslissen welk voer het beste geschikt is. De dierenarts geeft, na het stellen van de diagnose, een advies voor het gebruik van één van de soorten speciaalvoeders. Daarbij krijgt u uitleg over het gebruik en de overgang van het huidige naar het nieuwe voer. Na enige tijd zullen wij u paard controleren en de voortgang met u bespreken. In veel gevallen zal een langdurig gebruik van een aangepaste voeding noodzakelijk zijn, soms zelfs levenslang. De voeders zijn zo samengesteld dat uw paard alle noodzakelijk voedingsstoffen in de juiste verhouding en hoeveelheid binnenkrijgt en kunnen uitstekend levenslang gevoerd worden. Het is af te raden om andere voedingssupplementen aan dit rantsoen toe te voegen. Alleen in overleg met ons kan besloten worden het rantsoen te wijzigen zodat het precies op uw paard is afgestemd. Met de komst van deze speciale producten is het gemakkelijker gemaakt paarden de zorg te geven die ze verdienen!

De volgende speciaalvoeders hebben wij voor u in het assortiment:

Bonpard® NON-OBESITAS Een gezond vermageringsdieet
Bonpard Non-obesitas is een geconcentreerd speciaalvoer dat in combinatie met vezelrijk en energie-arm ruwvoer past in een gezond vermageringsdieet.
Bonpard® SENIOR Ter compensatie van chronische dunne darminsufficiëntie
Bonpard SENIOR is geschikt voor oudere paarden en paarden die minder goed kunnen kauwen en daardoor vermageren.
Bonpard® COLON Ter compensatie van chronische spijsverteringsstoornissen in de dikke darm
Bonpard COLON is speciaal ontwikkeld voor paarden met dikke darmkoliek of slecht verteerde mest en voor paarden met chronische hoefbevangenheid.
Bonpard® MOTILITY Ter compensatie van chronische insufficiëntie van de dunne darm
Bonpard MOTILITY is speciaal ontwikkeld voor paarden met terugkerende koliek als gevolg van te harde mest of verstoppingen.
Bonpard® MUSCLE Voor nutritioneel herstel, zoals bij spierbevangenheid en vermagering
Bonpard Muscle is speciaal ontwikkeld ter voorkoming van spierbevangenheid.
Bonpard® MARE AND FOAL Voor gezonde fokkerij
Drachtige en zogende merries en opgroeiende veulens verschillen duidelijk van andere paarden in de behoeftes die zij stellen aan gezonde voeding, maar lijken hierin onderling wel sterk op elkaar.
Bonpard® RESISTANCE SUPPLEMENT Voor paarden die extra weerstand nodig hebben
Een goede weerstand is essentieel voor gezondheid.
Bonpard® FORAGE SUPPLEMENT Voor paarden die alleen ruwvoer krijgen
Een rantsoen van enkel ruwvoer is natuurlijk en levert voor veel paarden voldoende energie en eiwit om in een goede conditie te blijven.
aan-zee